Ingredientai:
silkių filė: 200 gramų
svogūnai: 3 (didesni)
džiovintos spanguolės: 1 saujos
cukrus: 1 šaukštelio
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas:
1. Pirmiausia svogūnus supjaustome pusžiedžiais bei kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių vis pamaišydamos. Atsargiai, svogūnai privalo nesudegti, o lengvai pamažu geltonuoti. Jeigu matosi, kad per greitai ruduoja, sumažiname ugnį.
2. Po 10-ies minučių įdedame vieną šaukštelį cukraus bei išmaišome. Cukraus galite ir nedėti visai, tiesiog jis pagreitina svogūnų karamelizavimosi procesą.
3. Kantriai maišydamos kepame dar maždaug 15 minučių, jeigu norisi lengvai karamelizuotų svogūnų (jeigu norisi smarkiau karamelizuotų bei dar saldesnių svogūnų, galima juos kepti ir ilgiau – maždaug 30 minučių).
4. Tada į svogūnus įmaišome spanguoles, gerai viską išmaišome bei nuimame keptuvę nuo ugnies. Leidžiame įdarui atvėsti, o atvėsusį dedame ant silkutės. Skanaujame!