Ingredientai
- miltai: 300 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 100 gramų
- vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
- varškė: 150 gramų
- kiaušiniai: 1
- pienas: 100 mililitrų
- aliejus: 50 mililitrų
- 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada baltymą išplakite su cukrumi. Supilkite pieną, aliejų, vanilę, įmaišykite varškę. Suberkite persijotus miltus bei užminkykite tešlą.
- 2. Tuomet tešlą padalinkite į 12 dalių, po to kiekvieną dalį – dar į 3. Iš kiekvieno gabalėlio suformuojame maždaug 15 centimetrų ilgio juosteles bei darykite pynutes.
- 3. Kiaušinio trynį sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu pieno, šiuo mišiniu aptepkite bandeles bei pabarstykite jas cukrumi. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaukite!
- 4. Rekomendacija: Daugiau varškinių pynučių receptų rasite: Varškinės pynutės.